3.14.2019

Nέα γαστρονομική εποχή για την bluegr Hotels & Resorts με τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη


Γιάννης Μπαξεβάνης

H
bluegr Hotels & Resorts με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον κορυφαίο Έλληνα chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος αναλαμβάνει τo consulting των εστιατορίων των ξενοδοχείων του ομίλου, Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village στην Κρήτη καθώς και στο Life Gallery athens στην Αθήνα. Ο βραβευμένος chef φέρνει στην bluegr Hotels & Resorts την ξεχωριστή του φιλοσοφία για τη μαγειρική με στόχο να μοιραστεί την αγάπη του για την κρητική παράδοση με επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσα από μια σειρά νέων πιάτων, αφιερωμένων στην Τέχνη της ελληνικής κουζίνας.

Η γαστρονομική φιλοσοφία της bluegr Hotels & Resorts είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση τοπικών προϊόντων και φρέσκων πρώτων υλών με στόχο την εξαιρετική ποιότητα, φιλοσοφία την οποία ασπάζεται και ο Γιάννης Μπαξεβάνης μέσα από το τρίπτυχο απλότητα, φρεσκάδα και υγιεινή διατροφή που χαρακτηρίζει την κουζίνα του.

Γνωστός σε Ελλάδα και εξωτερικό ως “ο μάγος των αρωματικών φυτών”, ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι διάσημος για την εμπνευσμένη χρήση ελληνικών χόρτων, βοτάνων και μυρωδικών στις δημιουργίες του που φιγουράρουν στα μενού αξιόλογων high-end εστιατορίων ξενοδοχείων και resorts, εντός και εκτός συνόρων. Με 11 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα και δύο διακρίσεις ως “Chef της Χρονιάς” από το περιοδικό Status, το 1991 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία και το 2006 ανακηρύχθηκε “Chef Ελπίδα του Μέλλοντος” από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας.


Καλλιόπη Κουρκουτάκη, νέα επικεφαλής στην κουζίνα του Minos Beach art hotel, Xavier Bouriot, Γιάννης Μπαξεβάνης, Λάμπρος Τσιαμπαλής, chef στο Candia Park village, Άγγελος Αγγελούδης head chef στο Minos Palace hotel & suites
Η ομάδα των chefs των τεσσάρων ξενοδοχείων της bluegr Hotels & Resorts ετοιμάζεται για μια νέα εποχή γεμάτη εμπνευσμένες γαστρονομικές δημιουργίες υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη. Η Καλλιόπη Κουρκουτάκη (νέα επικεφαλής στην κουζίνα του Minos Beach art hotel, με εμπειρία στο Elia Dubai), ο Κυριάκος Μυλωνάς (head chef του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο La Bouillabaisse του Minos Beach art hotel, από το 2007), ο Άγγελος Αγγελούδης (νέος head chef στο Minos Palace hotel & suites), ο Λάμπρος Τσιαμπαλής (chef στο Candia Park village) και ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος (νέος head chef στο Life Gallery athens) είναι έτοιμοι να συστήσουν τη νέα γαστρονομική εποχή της bluegr Hotels & Resorts. Μια γαστρονομική εποχή στην οποία θα αναδειχθούν οι θησαυροί της Ελλάδας μέσα από συνεργασίες με ανεξάρτητους προμηθευτές  και μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2019 ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Γάλλος chef Xavier Bouriot πραγματοποίησαν ένα ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κρήτη το τριήμερο 16-19 Φεβρουαρίου. Η ομάδα της bluegr Hotels & Resorts εκπαιδεύτηκε πάνω σε μοντέρνες τεχνικές για ζεστούς και κρύους μπουφέδες, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Μια συναρπαστική εποχή γευστικών απολαύσεων σε Αθήνα και Κρήτη επιφυλάσσει στους επισκέπτες της η bluegr Hotels & Resorts “παντρεύοντας” το ταλέντο του Γιάννη Μπαξεβάνη με τις παραδοσιακές πρώτες ύλες και τις γεύσεις της Ελλάδας συνθέτοντας έτσι μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία.

Περισσότερα για την bluegr Hotels & Resorts 
Η bluegr Hotels & Resorts διαθέτει πέντε ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Αθήνα και Ρόδο. Οι άρτιες εγκαταστάσεις και οι μοναδικές τοποθεσίες, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και την άριστη φιλοξενία συνθέτουν τη βάση της φιλοσοφίας του ομίλου, τα ξενοδοχεία του οποίου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε είδους επισκέπτη. Το Minos Beach art hotel αποτελεί μέλος της αλυσίδας The Small Luxury Hotels of the World, το Minos Palace hotel & suites απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, το Candia Park village είναι αφιερωμένο στη δημιουργία των ιδανικών οικογενειακών διακοπών, το Life Gallery athens αποτελεί ένα καταφύγιο ηρεμίας και το Miramare suites & villas λειτουργεί ως μέλος των Sunprime Hotels.



Minos Palace Hotel and Suites


 Ushering in a new gastronomic era for bluegr Hotels & Resorts
with award-winning chef Yiannis Baxevanis   


bluegr Hotels & Resorts is proud to announce a new collaboration with top Greek chef Yiannis Baxevanis, who will act as consultant chef for the brand’s four hotels: Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites & Candia Park village in Crete, as well as Life Gallery athens. The award-winning chef Baxevanis will be bringing his iconic culinary talents to the hotel group, sharing his love of Cretan gastronomy with guests from around the world through a series of new dishes dedicated to the art of Greek island cuisine.

The gastronomic philosophy of bluegr Hotels & Resorts is closely linked to local produce, fresh ingredients and a devotion to quality cooking. Similarly, Chef Baxevanis follows a transparent theory when crafting his exceptional dishes: keep it simple, fresh and healthy. Known throughout Greece as the ‘aroma magician’, Baxevanis is famous for his talented use of aromatic herbs, adding a special element to his creations at multiple high-end hotel restaurants both abroad and within Greece. Baxevanis has been awarded with a Toques d’Or (Golden Caps) by Athinorama Magazine no less than 11 times, twice by Status’ as Chef of the Year, ‘Chef of the Future’ by the International Academy of Gastronomy (2006) and he also received the silver medal at the Strasbourg European Championship in France (1991).

With Yiannis Baxevanis consulting on the menus of each property, the four hotels’ head chefs can look forward to a season of cooking up exceptional dishes and creative cuisine. Kalliopi Kourkoutaki (new head chef of Minos Beach art hotel, previously of Elia Dubai), Kyriakos Mylonas (head chef of the Toque d'Or winning La Bouillabaisse, Minos Beach art hotel since 2007), Angelos Aggeloudis (new head chef of Minos Palace hotel & suites), Lambros Tsiambalis (head chef of Candia Park village) and Dionysis Zacharopoulos (new head chef of Life Gallery athens) are perfectly positioned to usher in a new gastronomic era for the hotel group, focussing on the treasures of the Greek landscape and sourcing speciality ingredients from independent suppliers and small producers across the country.

In preparation for the coming 2019 summer season, a special training seminar took place in Crete on the 16th-19th February, led by Yiannis Baxevanis and French chef Xavier Bouriot. The programme trained the bluegr culinary team on modern techniques for hot and cold buffets, ensuring the highest quality for each hotel’s popular buffet services for the coming season.

Guests of bluegr hotels and resorts can look forward to an exciting new era of gastronomic delights in Athens and Crete, marrying the talents of Chef Baxevanis with the traditional ingredients and flavours of Greece and resulting in one of the finest culinary experiences available to the modern diner.


About bluegr Hotels & Resorts 
bluegr Hotels & Resorts has five hotel unites in Crete, Athens and Rhodes. Perfect facilities and unique locations combined with impeccable service and excellent hospitality make up the basis of the group’s philosophy, with hotels that can meet the needs of each and every visitor.
Minos Beach art hotel is a member of the Small Luxury Hotels of the World, Minos Palace hotel & suites is a 360° sea-view resort, Candia Park village is dedicated to creating the perfect family holiday, Life Gallery athens is a haven of peace and tranquility in the Athenian suburbs and the Miramare suites & villas operate as a member of Sunprime Hotels.


Γιάννης Μπαξεβάνης

No comments: