Mαριγούλα gourmet!!!


Ξέρετε για εκείνο το όνειρο κάθε food blogger που θέλει να πάει στην νότια Γαλλία, να περνάει από όλα τα χωριουδάκια και να τρώει σε αυτά τα υπέροχα εστιατόρια άξια για michelin (όχι λάστιχα);


Ε, λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να πάει και πολύ μακριά. Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, βρίσκεις εύκολα την Μαριγούλα και παραγγέλνεις άφοβα. Ό, τι και να πάρεις, δεν θα το μετανιώσεις.


Δεν είναι απλά καλό, είναι φανταστικό, εμπνευσμένο, και διαθέτει μία θαρραλέα αίσθηση δημιουργικότητας και ένα μοναδικό ένστικτο γευστικής ισορροπίας.


 Τόσο στα ψαρικά, αλίπαστα και μαγειρευτά όπως το χταπόδι με ελιές που βλέπετε παρακάτω,


αλλά και ο δροσερός βάτος με την εντελώς καθαρή του γεύση,


όσο και τα ορεκτικά, όπως οι απίστευτες ελιές με σύγκλινο


 και τα βαριά αυθεντικά γλυκάδια που τελείωναν μπροστά μας, όλα άφηναν μόνο νοστιμιά και ευχαρίστηση.


Ακόμα και πιάτα που αποφεύγω συστηματικά, όπως οι κοτοκεφτέδες με πράσο, ήταν μοναδικής γεύσης.


Για το τέλος αφήσαμε την μοσχαρίσια σπάλα με βούτυρο τρούφας, που έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα.


Πριν τα επιδόρπια ένα πλυνοδόντιον σορμπέ για να συνέλθουμε από το μεγαλειώδες φαγοπότι.


Φεύγοντας, το αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης, άθελα συνόδευε και μία μικρή αίσθηση απώλειας. Απώλεια για όλα τα πιάτα που δεν μπορέσαμε να παραγγείλουμε!
Για αυθεντικά πιάτα υψηλής μαγειρικής Μαριγούλα.

Comments

Popular Posts