Τριλογία γλυκών

Αφιερωμένα εξαιρετικά στους γλυκατζήδες της παρέας. Εύκολα και γρήγορα!

Δείτε την συνταγή για την ζύμη της τάρτας εδώ . Μετά ψήστε την μόνη της για 10-15 λεπτά, προσθέστε μαρμελάδα φράουλα και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απολαύστε...


Για το ganache τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Για κάθε 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα που λιώνετε στο μπεν μαρί, προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 1/4 της κούπας ελαιόλαδο λίγο, λίγο. Βάλτε το ομογενοποιημένο μείγμα σε μία φόρμα κέικ όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα και παγώστε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε κόψτε και ραντίστε με χοντρό αλάτι. Μιαμ...

Τέλος, το ζαμπαγιόν. Για κάθε κρόκο αυγού ένα κουταλάκι ζάχαρη και 3 κουταλάκια prosecco. Όλα στο μπεν μαρί με έντονο ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα υποκίτρινο και να φύγει λίγο η αβγουλίλα. Μόλις γίνει αυτό βάζουμε το σκεύος μέσα σε μία λεκάνη με παγωμένο νερό για να μην ψηθεί το αυγό. 50 ml κρέμα γάλακτος (για κάθε κρόκο) χτυπημένη ώστε να γίνει σαντιγί. Και μετά προσθέτω το αυγό στην σαντιγί και πολύ ελαφριά , δεν ανακατεύω ακριβώς αλλά διπλώνω.Δηλαδή με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής φέρνω τα πάνω κάτω (κυριολεκτικά). Αδειάζω σε ποτήρια, φλυτζάνια, μπολάκια, όπου βρω. Το βάζω στο ψυγείο και το τρώω κρύο΄. Ποίημα...

και μετά πάω και κάνω εξετάσεις για χοληστερίνη....

Comments

This comment has been removed by the author.
Πραγματική πανδαισία!!!! Και όχι δύσκολη η εκτέλεσή τους

Η ομάδα,
Greek Food Shop
petite cuisine said…
wow! emeis stin italia vazoume Marsala, alla kai me to Prosecco prepei na einai teleio!

Popular Posts