10.04.2011

Chorizo... το ισπανικό λουκάνικο

Όποιος επισκέφθηκε την Ιβηρική χερσόνησο αναπολεί την στιγμή που γεύτηκε το πικάντικο αυτό έδεσμα. Το chorizo είναι ένα χοιρινό λουκάνικο με έντονες γεύσεις και αρώματα που μπορεί να φαγωθεί κατά περίπτωση είτε ωμό, είτε μαγειρεμένο. Ανάμεσα στα άλλα μπαχαρικά, περιέχει, όπως μαρτυράει και το έντονο χρώμα του, κόκκινες καυτερές πιπεριές.  
Εδώ το συνόδευσα με ξινοτύρι του Τρεμπέλη, κριτσίνια και δροσερή ντοματούλα, για να σβήνει.
Το τίμησα δεόντως μιας και το έφερε ο Γ. από ταξίδι στην Ισπανία!

2 comments:

Sophia said...

Α! Ωραίο δωράκι!

soti said...

ναι ναι chorizo και rioja! Κόλαση!