Chef's table

Ο κύριος της φωτογραφίας ονομάζεται Cesar Ramirez και κατάφερε να βάλει το εστιατόριο του, chef'stable στον φετινό οδηγό Michellin της Νέας Υόρκης, με τρία αστέρια! Το αξιοθαύμαστο είναι ότι το εστιατόριο του δεν έχει τραπέζια! Και αφού δεν έχει τραπέζια, δεν έχει και τραπεζομάντιλα ή καρέκλες. Οι πελάτες, 18 όλοι και όλοι, τρώνε καθισμένοι σε σκαμπό πάνω στον ανοξείδωτο πάγκο ενός μπαρ...ή μάλλον μιας κουζίνας! Το εστιατόριο, ή μάλλον η κουζίνα βρίσκεται στο χώρο της αγοράς τροφίμων του Brooklyn και το προκαθορισμένο μενού αποτελείται από 18 με 20 μικρά πιάτα που ο chef δημιουργεί μπροστά τους.




Συνήθως, οι πελάτες χωρίζονται σε δύο ομάδες ανάλογα με την ώρα προσέλευσης και ξεκινάνε να τρώνε με μία διαφορά φάσης, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Πάντως, για του λόγου το αληθές, το εστιατόριο δικαίως φέρει το συγκεκριμένο όνομα μιας και το τραπέζι του chef είναι ένα τραπέζι που βρίσκεται μέσα στην κουζίνα, κρατείται μόνο για VIP πελάτες, που σερβίρονται μόνο από τον chef και η τιμή του γεύματος είναι τσουχτερή!

οι φωτογραφίες είναι από το wnyc.org, newyork.timeout.com, nytimes.com

Comments

manousina said…
Εντυπωσιακό

Popular Posts