Κρίτσα στην Πορταριά

Έχω φάει όλα του τα πιάτα, εδώ και τρία χρόνια που επισκέπτομαι ανελλιπώς την Πορταριά, μιας και είναι ο σχεδόν αποκλειστικός τροφοδότης μας. Μιλάω για το εστιατόριο Κρίτσα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, που δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Τόσο με την πλούσια πηλιορήτικη κουζίνα του, όσο και με το απίστευτα γρήγορο και συνεργάσιμο προσωπικό του, που μεταξύ άλλων αποτελείται από τον Αρειανό, τον Παοκτσή και τον Αεκτσή!

Παραγγείλαμε όπως πάντα το κρασάκι μας και στρωθήκαμε στην μελέτη του καταλόγου με τις πολλές επιλογές.

Κλασσικά, ελληνική σαλάτα με ΦΟΒΕΡΗ φέτα, και μπόλικο λάδι για να βουτήξετε.

Φυσικά γαλοτύρι, το οποίο δεν το παραλείπω ποτέ. Που να το βρω άλλωστε σε αυτήν την ποιότητα στην Θεσσαλονίκη;


Και όπως πάντα και σπετζοφάι. Λουκάνικα, πιπεριές και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας του δεν χορταίνω ποτέ! Μπορώ να το τρώω και κάθε μέρα, μαζί με το δροσερό γαλοτύρι.


Μαζί με αυτά φάγαμε και μία πλούσια μερίδα πρόβειου στην γάστρα, που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, και τώρα αναρωτιέμαι γιατί κάθισα τόσο λίγο φέτος στο Πήλιο.

Μας βλέπω να επιστρέφουμε οικογενειακώς μετά την Κρήτη, γιατί η δόση που πήραμε ήταν κάπως μικρή!

Comments

Popular Posts