5.04.2011

destination SKG - Ένα ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ... διαφορετικό από τα άλλα...

xwros
Εχθές, είχα την χαρά και την τύχη να βρεθώ ανάμεσα σε μια μικρή παρέα με μεγάλη όρεξη! Καλεσμένοι του Κρεοπωλείου, του εστιατορίου που βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές γευστικά  γωνιές της πόλης μας, αυτή του Ρογκότη (Καλαποθάκη και Βενιζέλου 8), δοκιμάσαμε το νέο menu, που είναι φτιαγμένο με νου!
Μας υποδέχτηκαν με ένα ποτήρι prosecco και προχωρήσαμε στο εσωτερικό ενός καταστήματος άνετα κομψού με χρώματα και υλικά γήινα όσο και το αντικείμενο του, το κρέας.

Photobucket
Πρώτες έφτασαν στο τραπέζι μας οι σαλάτες αλλά και η υπέροχη φλογέρα με γέμιση από brie και προσούτο Πάρμας.
Ακολούθησαν οι αλοιφές, οι οποίες είναι (από αριστερά προς τα δεξιά) μελιτζανοσαλάτα, πάπρικα, ρωσική και χτυπητή.

Photobucket

Ήταν όλες υπέροχες. Πραγματικά! Η ρωσική και η χτυπητή εξαιρετικές, αφού οι πρώτες ύλες είναι είτε επιλεγμένες έπειτα από μήνες αναζήτησης, είτε φτιαγμένες από την κουζίνα (όπως για παράδειγμα η μαγιονέζα), και οι οδηγίες του chef, ακολουθούνται όχι μόνο κατά γράμμα, αλλά και κατά γραμμάριο!
Φοβερή εντύπωση μου έκανε η μελιτζανοσαλάτα που ήταν ένα μίγμα μελιτζάνας με μαγιονέζα, και ενώ είμαι αρνητική, γενικά, στον συνδυασμό αυτό, η συγκεκριμένη κέρδιζε αμέσως τις εντυπώσεις, τόσο με την βελούδινη υφή της όσο και με την απίστευτα ισορροπημένη γεύση της που ακροβατούσε ανάμεσα στην απαλή μαγιονέζα και την πικάντικη μελιτζάνα. Αλλά, την παράσταση έκλεβε η πάπρικα με έντονη προσωπικότητα, πλούσια αλλά καθόλου τραχιά, με μοναδική γεύση από τις πιπεριές που χρησιμοποιήθηκαν αφειδώς.
Ακολούθησαν τα πρώτα πιάτα, όπως τα βλέπετε παρακάτω:
Photobucket
Η μοσχαρίσια γλώσσα, αγαπημένο μου έδεσμα, απογείωνε τον ουρανίσκο τόσο με την γεύση, όσο και με την υφή της, και ο καβουρμάς Ξάνθης, χωρίς περιττά μπαχαρικά, ήταν υπέροχος είτε απλά ψημένος είτε μαγειρεμένος με τον παλιό, καλό, τρόπο με τηγανητές πατάτες και αυγά μάτια. Αν μπορείτε αποβάλλετε τις σεμνοτυφίες και τις τύψεις και δοκιμάστε το. Μαζί δοκιμάσαμε τον εξαιρετικό μπάτσο και το διαφορετικό γκριλούμι.
Photobucket

Ακολούθησαν τα υπέροχα λουκάνικα Τζουμαγιάς, ένας διαφορετικός γύρος φτιαγμένος από λαιμό και παντσέτα στην σχάρα, και τα υπέροχα σουτζουκάκια από βουβαλίσιο κρέας, τα οποία είναι σίγουρα must. Μην διανοηθείτε να μην τα πάρετε!
Photobucket
Τέλος, δοκιμάσαμε δύο μπριζόλες χωρίς κόκαλο, μία Γαλλίας και μία Αμερικής, η μία καλύτερη από την άλλη! Αλλά και το  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟ μοσχαρίσιο κότσι με σπιτικό χυλοπιτάκι και μια ιδέα estragon. Να μπει στην λίστα "Τι πρέπει να φάω πριν τις εξετάσεις αίματος", πάραυτα!
Καθ 'όλη την διάρκεια ήπιαμε πρώτα λευκό και έπειτα κόκκινο κρασί (Bataciolo)
Κουραστήκατε; Φτάνουμε στο τέλος. Επιδόρπια ποτά και κορμός, βοήθησαν στην αλλαγή τοπίου της στοματικής μας κοιλότητας, αλλά εκείνο που δεν πρόλαβα καν να φωτογραφήσω, για ευνόητους λόγους ήταν το μιλφειγ.
Ευτυχώς, όταν έφτασε πια το ΜΑΓΙΚΑ λεπτό παγωτό λουκούμι, οι αντοχές είχαν πλέον εξαντληθεί και καταφέραμε τόσο να το δούμε όσο και να το δοκιμάσουμε. Εντάξει το παραδέχομαι, πήρα την μερίδα του λέοντος στο συγκεκριμένο, αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Άσε που δεν ήθελα κιόλας να αντισταθώ και έτσι παραδόθηκα άνευ όρων!

Photobucket

Ήταν ένα υπέροχο βράδυ γεμάτο στοματικές και γαστρικές εμπειρίες από ένα εστιατόριο που χορεύει θαρραλέα σε δυνατούς συνδυασμούς, ενώ παράλληλα πατάει σταθερά σε γνώριμες γεύσεις. Για τον λόγο αυτό, θα ήταν, μάλλον, λάθος να επιχειρήσει κάποιος συγκρίσεις με το πιο αιθέριο και ποιητικό αδελφάκι του, τις 7 θάλασσες. Μιλώντας με τους υπεύθυνους, τον Ειρηναίο Μερκουριάδη και τον chef Διονύση Παπανικολάου διακρίναμε την ειλικρινή προσπάθεια, και την εμμονή στην ποιότητα, ενώ το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Photobucket

Να ευχαριστήσω ακόμη, και σε αυτό είμαι σίγουρη ότι μιλάω εξονόματος όλων,  το προσωπικό που μας φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο.

Χάρηκα, τέλος, πολύ που ξαναείδα τον Δημήτρη, και γνώρισα, ανάμεσα στους άλλους, τον Βασίλη, την Έλενα, τον Κώστα και φυσικά την Κεραμιδόγατα. 

1 comment:

Mageirix said...

Αγαπητή Σωτηρία
μόλις προχθές επισκέφθηκα το "κρεοπωλείο". Δεν θα διαφωνήσω με την γενική παρουσίαση του χώρου. Το φαγητό πολύ καλό. Ο καβουρμάς υπέροχος. Το σέρβις εξαιρετικό, με γνώση, και ανεπιτήδευτη ευγένεια. Ο βιολογικός μπάτζιος όμως που επέμενε ο σερβιτόρος να δοκιμάσουμε, ήταν ένα πλαστικό άγευστο τυρί που δεν είχε καμία σχέση με μπάτζιο. Γλυκά δυστυχώς δεν υπήρχαν την ημέρα που πήγαμε οπότε δεν τα δοκιμάσαμε.