Μια Λουκάνκα άλλο πράγμα!

Στους Έλληνες και δη στους Βορειοελλαδίτες, η Βουλγαρία είναι γνωστή για διάφορα πράγματα, όπως το σκι, τις φθηνές διακοπές και διάφορα παρόμοιου ενδιαφέροντος δραστηριότητες. Για εμάς όμως τους τυχερούς, που έτυχε να επισκεφτούμε την Βουλγαρία και επί κομμουνισμού, και ζήσαμε κάποια πράγματα, απολαύσαμε και διάφορα άγνωστα στους υπόλοιπους εδέσματα. Για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω ποτέ το δείπνο στο γιαπωνέζικο εστιατόριο του Europa, ούτε και το γεμιστό περιστέρι στο ρωσικό εστιατόριο.
Τώρα θα σας αποκαλύψω και την Λουκάνκα, ένα υπέροχο πικάντικο σαλάμι που γίνεται από χοιρινό και βοδινό κρέας με την προσθήκη αλατιού, πιπεριού και κύμινου και που σε κάποιες περιοχές είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Είναι σε μορφή πλακέ όπως το βλέπετε καλυμμένο συνήθως με έντερο. Είναι σχετικά σκληρό και πραγματικά υπέροχο. Από τα παιδικά μου χρόνια δεν ξεχνώ ποτέ να το προμηθεύομαι σε κάθε ευκαιρία. Το συγκεκριμένο μου το έφερε ο συνάδελφος Α. και τον υπερευχαριστώ!
 Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την γείτονα, μην παραλείψετε να το προμηθευτείτε. Θα σας ξετρελάνει!

Comments

Popular Posts