Άγνωστες...γεύσεις (όπως λέμε λέξεις) 2

Photobucket
A la provencale: όταν το φαγητό είναι μαγειρεμένο με ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο (μέχρι εδώ το λες και γιαχνί!), ελιές και προαιρετικά μανιτάρια και αντζούγιες.
Αντίβ (ή αλλιώς chikore): είναι ένας τύπος ραδικιού πικρού και λευκού, που έχει τα φύλλα του σφιχτά τυλιγμένα. Είναι πολύ ωραίο στο ογκρατέν με μπεσαμέλ και στις σαλάτες. Πάντως, πριν χρόνια σε μορφή αποξηραμένη σκόνης, που έμπαινε στο φίλτρο του γαλλικού μαζί με τον καφέ, το δοκίμασα στο Βέλγιο και ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ.
Aspik: Είναι πιάτο που αποτελείτε από υλικά ενσωματωμένα σε ένα gel που μπορεί να γίνεται από ζωμό και consome. Αυτό κρυώνει και κόβεται σε φέτες. Πάντως η γιαγιά μου, που δεν ήξερε την λέξη,  έφτιαχνε πηχτή που ήταν πεντανόστιμη. Επιπλέον δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από το aspik.
Ζιλιέν: Ο περίεργος τρόπος να αναφερθείτε στα λαχανικά που κόψατε μπαστουνάκια.

Comments

Popular Posts