5.18.2011

1ο Μονοπατι Γαστρονομίας

Σας παραθέτω ατόφιο το δελτίο τύπου και το flyer, γιατί σε τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ανταποκρινόμαστε όπως μπορούμε!Νομίζω ότι θα τα καταφέρω έστω και για λίγο να παραβρεθώ!Ο Χορτιάτης ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις του καλού φαγητού και τους φίλους του καλού κρασιού. Οι παραδοσιακές ταβέρνες του Χορτιάτη ενώνουν τις δυνάμεις τους με αγαπημένα Οινοποιεία και ετοιμάζονται να σας προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι χωρίς προηγούμενο.
Σας προσκαλούμε να πάρετε το 1ο Μονοπάτι Γαστρονομίας, την Παρασκευή 20 Μαΐου, που θα σας οδηγήσει στην κορυφή της γεύσης του Χορτιάτη. Το Γαστρονομικό Μονοπάτι θα διαρκέσει 3 ημέρες και θα λάβουν μέρος οι 8 Παραδοσιακές Ταβέρνες του Χορτιάτη και 8 μεγάλα Οινοποιεία.
Οι ταβέρνες που θα συμμετάσχουν στο Γαστρονομικό Μονοπάτι του Χορτιάτη είναι: οι 4 Εποχές, τα Κιόσκια, ο Κυνηγός, το Τζάκι, ο Κήπος, η Κληματαριά, η Ταβέρνα του Βαγγέλη και ο Πλάτανος. Τα Οινοποιεία που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δράσεων είναι: το Κτήμα Γεροβασιλείου, το Κτήμα Βιβλία Χώρα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, το Κτήμα Άλφα, η Πιερία-Ερατεινή, η Οινογέννεσις, το Κτήμα Λίγα και το Κτήμα Magel. Το Σάββατο 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιού (δωρεάν) στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας του Χορτιάτη στις 19.00, με τη βοήθεια του Βασίλη Γαλανού, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στα μονοπάτια του βουνού μας. Το μενού θα κοστίζει 15 ευρώ, κοινό παντού, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μεγάλα κρασιά.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο Χορτιάτη μας.

No comments: