4.13.2011

Σπαράγγια...

Δεν μπορώ να αντισταθώ στα σπαράγγια και ειδικά στα φρέσκα! Μου αρέσουν μαγειρεμένα με όλους τους δυνατούς τρόπους, από απλά ζεματισμένα για ένα πεντάλεπτο και μετά περασμένα από τηγάνι όπου τσιτσιρίζει και μοσχοβολάει το φρέσκο βούτυρο, βυθισμένα σε παχιά μπεσαμέλ, μέσα σε ομελέτα, ή με αγκινάρες και πένες σε σαλάτα περιχυμένη με σάλτσα ελαιόλαδου, ξιδιού και σκόρδου. Εντάξει, γνωρίζω ότι μετά την βρώση τους, οι παρενέργειες τους (!) μπορεί να σε ακολουθούν για μέρες, αλλά δεν παύουν να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά των gourmee καταστάσεων. Μου αρέσουν τόσο που ακόμα και ωμά θα μπορούσα να τα φτιάξω σε μπουκέτο και να τα προσφέρω αντί για λουλούδια!


No comments: