4.01.2011

Γαστροδρόμιο "εν Ολύμπω"

Μια υπέροχη γευστική εμπειρία μπορούν να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν το όμορφο Λιτόχωρο στον Όλυμπο. Το πάντα φιλόξενο Γαστροδρόμιο, έχει να επιδείξει όχι μόνο πιάτα ικανά να ικανοποιήσουν απαιτητικούς ουρανίσκους, αλλά και μία λίστα κρασιών που ζηλεύει κάθε οινόφιλος και συμπεριλαμβάνει και παλαιότερες σοδειές.
Γευτήκαμε υπέροχα πιάτα στον γυρισμό μας από την Αθήνα την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν επιστρέψουμε τα οποία και συνοδέψαμε με τον Διάπορο της προηγούμενης ανάρτησης, τον οποίο είχαν την ευγένεια να μας τον μεταγγίσουν.
Πρώτα η εμπνευσμένη σαλάτα, με τα μπαλάκια τυριών και μυρωδικών και το πορτοκάλι που μας προετοίμασε για αυτά που θα ακολουθούσαν:

Το εξαιρετικό μπουρανί, που πρέπει απαραίτητα να δοκιμάσετε, ασχέτως από το τι άλλο θα αποφασίσετε να φάτε, και είναι ριζότο με διάφορα μανιτάρια και λάδι τρούφας (καταπληκτικό!): 

Εγώ απόλαυσα τα μάγουλα, τα οποία έλιωναν στο στόμα μου και προσπαθούσαν με αξιώσεις να κλέψουν την παράσταση από το μπουρανί, τα οποία τίμησε με πάθος και η δυόμισι ετών κόρη μου (πως να το κάνουμε, το παιδί είναι gourme):
Ενώ ο Γ διάλεξε το πιο κλασσικό αρνάκι με πλιγούρι, που όμως ήταν και αυτό γευστικό και γι' αυτό δεν έμεινε τίποτα (με το ζόρι μπόρεσα να το φωτογραφίσω πριν φαγωθεί):
Τέλος, για τα παιδιά διαλέξαμε τα κεφτεδάκια τα οποία πραγματικά ήταν umami, μέσα στην υπέροχη ελαφριά σάλτσα από ζωμό που είχαν!
Να ευχαρισήσουμε τον κύριο Γάβρη τόσο για την περιποίηση, όσο και για την εμμονή και συνέπεια στην ίδια άριστη ποιότητα που είχε από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του εστιατορίου (το έχω επισκεφθεί κανά δυο φορές και πριν χρόνια), και που παραμένει αναλλοίωτη. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να περιμέναμε για το γλυκό, και όσοι έχουν δυο διαβολάκια τεσσάρων και δυόμισι χρόνων, καταλαβαίνουν τους λόγους.
Να ζητήσω ένα μικρό συγγνώμη για το ότι οι φωτογραφίες βγήκαν με απλή ψηφιακή και όχι με DSLR όπως οι υπόλοιπες του blog, αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε και πιο εξοπλισμένοι.
(Το γαστροδρόμιο βρίσκεται στην πλατεία του Λιτόχωρου 2352021300, 2352021301)


1 comment:

Vita said...

Γνωρίσαμε τον κύριο Γάβρη στο αξέχαστο hungry. Έχω πολλές συνταγές του από εκείνη την εποχή, και όσες έχω φτιάξει ήταν υπέροχες!