3.10.2011

Τα fast food στα χρόνια της κρίσης
Είναι κάτι σαν τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας μόνο που του λείπει και ο ρομαντισμός και η μαγεία.
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, λοιπόν, αλλά και τα φαστφουντάδικα την περνάνε την κρίση τους. Μόνο που αντί να κρατήσουν μια σταθερή ποιότητα, αυτήν τέλος πάντων που διαθέτουν, καταφεύγουν σε άλλες λύσεις.
Καταρχήν, το προσωπικό που έχουν τον τελευταίο καιρό είναι, το λιγότερο, απρόσεκτο ή μη εκπαιδευμένο. Και για όποιον νομίζει ότι κοροϊδεύω, σας λέω ότι δεν ξέρουν όλοι να τυλίγουν ένα σάντουιτς. Μη γελάτε! Αν αρχίσουν η μουστάρδα, η κέτσαπ και τα λάδια να πέφτουν στο παλτό σας επειδή ο τυλιχτής βαριόταν να τυλίξει σωστά αυτό που πήρατε, θα σας πω εγώ!
Έπειτα, όλοι βγάλανε προϊόντα χαμηλότερα σε τιμή. Βέβαια, θα δείτε ότι είναι κατά πολύ υποδεέστερα των κανονικών, αλλά τέλος πάντων, λες καλά έκαναν, να φάει ο κόσμος. Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι, αν από αυτά κερδίζει ο καταναλωτής, ή πιο πολύ η εταιρεία που χρησιμοποιεί ό,τι περίσσεψε και δεν μπορούσε να μπει αλλού, και αντί να το πετάνε το πουλάνε, οπότε βγάζουν και παραπάνω από πριν. Αυτό το ερώτημα φαντάζομαι ότι θα μείνει αναπάντητο...
Τέλος, βλέπω κάτι πακετάκια (χάμπουργκερ, πατάτες, αναψυκτικό) που πουλιούνται κοντά στην μισή τιμή από αυτήν που είχαν πριν, και αναρωτιέμαι! Και αυτό, θα μου πείτε, σε πείραξε; Όχι, αλλά αν έχουν κέρδος με αυτές τις τιμές, που σίγουρα θα έχουν, φαντάσου πόσα βγάζανε πριν...
Τα παραπάνω μπορεί να μην ισχύουν για όλα τα φαστφουντάδικα, και αν γίνονται για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίες, δεν έχω ενστάσεις, αλλά ψάξτε το λίγο, και θα δείτε ότι μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι κάτι τρέχει. Από την άλλη, μπορεί να ακολουθούν την πιο διαδεδομένη συμβουλή των ημερών μας, να μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία, για μεγαλύτερο κέρδος.

Η φωτογραφία είναι από το http://www.freedigitalphotos.net/

1 comment:

Αγγελικη Ν said...

Ποτέ δεν συμπάθησα το γρήγορο φαγητό... Το θεωρώ κακής ποιότητας. Μόνο το παραδοσιακό σουβλάκι με πίτα μ αρέσει! Βέβαια τα παιδιά μου λατρεύουν τα μπέργκερ. Γι αυτό τα έφτιαχνα στο σπίτι ώστε σπάνια να τρώνε έξω.
Αν τα έχουν χειροτερέψει..
.Όσο για αυτό με την μείωση των τιμών πολλές φορές έχω σκεφτεί "σκέψου τι κέρδη είχαν!".