3.16.2011

Destination SKG - 100+7 υπέροχες θάλασσες


Ένα υπέροχο εστιατόριο με ψαγμένες θαλασσινές γεύσεις που καταφέρνει πάντα να μου απογειώσει την διάθεση, και να μου φτιάξει το κέφι, no matter what. Το έχω συνδυάσει με το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς μου αφαιρεί την φόρτιση και την κούραση της εβδομάδας, και με προετοιμάζει να υποδεχτώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Απλός, αλλά πρωτότυπος χώρος, ευγενικοί και εξυπηρετικοί σερβιτόροι, και ένα ενδιαφέρον και δημιουργικό μενού έτοιμο να ευφράνει την στοματική και γαστρική κοιλότητα του καλοφαγά.
Υπάρχουν πιάτα που παραγγέλνω κάθε φορά, αφού αρνούμαι πεισματικά να τα απαρνηθώ, όπως το καρπάτσιο τόνου:
και άλλα που αλλάζω κάθε φορά για να δοκιμάζω καινούρια.
Από τα κλασσικά αχνιστά μύδια, που μόνο κλασσικά δεν είναι, με την ελαφριά ευωδιά του σκόρδου και την έντονη αλμύρα της θάλασσας
την new entry γεύση στον ουρανίσκο μου της σουπιάς με το μελάνι της και το ριζότο βουτύρου, που τόσο διστακτικά παραγγείλαμε, αλλά για ακόμα μια φορά μας δικαίωσε:
Την υπέροχη "τουρτίτσα" από φιλέτο γλώσσας και καπνιστής πέστροφας μέσα σε κρέμα γάλακτος με σέλινο, που μας σύστησε καλός φίλος και μας έκανε να μουρμουρίζουμε (και να γουργουρίζουμε)ευτυχισμένοι,
Όλα αυτά κολύμπησαν στο πάντα υπέροχο και παχύ Chardonnay του Κατσαρού (δείτε σε επόμενη ανάρτηση), και καθώς το τιμήσαμε δεόντως (2 μπουκάλια για 2 άτομα, νομίζω ότι είναι υπεραρκετά...) προτιμήσαμε να μην πιούμε τα ηδύποτα που μας πρόσφεραν, αλλά να ξεπλύνουμε το στόμα μας με ένα ελαφρύ sorbet λεμονιού και να συνεφέρουμε το μυαλό μας από το γευστικό όργιο με espresso!

Ανυπομονώ για την επόμενη φορά!
(Καλαποθάκη 8-10, Θεσσαλονίκη, 2310233173)
Καλαποθάκη 8-1024
Θεσσαλονίκη

6 comments:

Anonymous said...

Η πρώτη μου δημοσίευση στο blog σου. Την κάνω συμβολικά μετά από παρουσίαση εστιατορίου ψαρικών λοιπόν. Αν σου αρέσουν τα φρέσκα στρείδια με λεμονάκι, έφαγα για πρώτη φορά στην Αγροτική Έκθεση Βερολίνου φέτoς τον Ιανουάριο και για δεύτερη στο παρακάτω μαγαζί πριν ένα μήνα στο Παρίσι.
Πρόσεξε, δεν είναι εστιατόριο, είναι ψαράδικο που προσφέρει σε τραπεζάκια και ψηλά σκαμπό κάποια από αυτά που πουλάει για επι τόπου απόλαυση. Έτσι η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ casual και καθημερινή. Είναι μεταξύ Όπερας και Λούβρου.

Εcume St Honore
6 Rue Marché St Honoré
75001 Paris, France

Κάνεις πολλή καλή δουλειά με αυτό το blog, μάλλον θα γίνω τακτικός.
Χαιρετίσματα στον άνδρα σου
Ο συνοδοιπόρος του

soti said...

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τώρα πρέπει να λύσω τον γρίφο για το ποιος φίλος πήγε τον Ιανουάριο στο Βερολίνο και πριν ένα μήνα στο Παρίσι, για να δώσω τα χαιρετίσματα, αν και έχω κάποιες υποψίες...

Anonymous said...

To πράγμα είναι απλό, δεν χρειάζεται πολλή επαγωγική σκέψη. Ο άνδρας σου έχει μόνο έναν συνοδοιπόρο, απλά ρώτα τον!
Περαστικά στην Αριάδνη!

soti said...

ναι το έμαθα!!!
χαιρετισμούς στην υπέροχη δεύτερη πόλη σου

Sophia said...

Τί όμορφo blog! Συγχαρητήρια!!
Όσο για το post... Αφού δε μπορώ να φάω την οθόνη, θέλω κι εγώ να πάω 7 θάλασσες! Ξεκινάω οικονομίες από σήμερα... :D

Μπράβο και πάλι για την ωραία δουλειά! :)

soti said...

σε ευχαριστώ πολύ. μπήκα και εγώ στο άκρως ενδιαφέρον blog σου.