2.24.2011

Σπαράγγια της αντίστασης


Ναι, ναι, το ξέρω...είναι Τσικνοπέμπτη σήμερα, αλλά θα αντισταθώ! Δεν θα γράψω για κρέας! Τον τελευταίο καιρό έχω μπουχτίσει, και αφού οι διατροφικές μας συνήθειες δεν περιορίζουν το κρέας σε μία φορά την εβδομάδα,αποφάσισα να διαφοροποιηθώ!
Πήρα τέλεια φρέσκα σπαράγγια, τα οποία και δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τα κατεψυγμένα, και φυσικά ούτε με αυτά στα βαζάκια και τις κονσέρβες, τα ζεμάτισα για ένα πεντάλεπτο περίπου και τα τσιγάρισα σε φρέσκο βουτυράκι.Κατόπιν τα έβαλα σε ένα ταψάκι και τα περιέλουσα (!) με νοστιμότατη μπεσαμέλ. Και τώρα το μυστικό! Έκοψα μικρά κυβάκια σύγκλινο Μάνης και τα σκόρπισα πάνω στην μπεσαμέλ. Σκέφτηκα γιατί μόνο μπέικον και προσούτο; Δεν μπορούμε και πιο ελληνικά; Και η απάντηση (ομόφωνη) είναι ότι μπορούμε. Δοκιμάστε το αφού το φουρνίσετε για περίπου ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.

No comments: