2.16.2011

Μύκητες...

Θυμάμαι ό,τι κάποτε στο σχολείο λέγαμε για τους μύκητες ότι γενικά είναι παράσιτα και ζουν εις βάρος των οργανισμών στους οποίους προσκολλώνται. Είναι, όμως, περίεργο ότι πέραν του ότι μας προσφέρουν σε συντριπτικό βαθμό σχεδόν το σύνολο των gourme προϊόντων, αφού χάρη σε αυτούς έχουμε τυριά, κρασιά και διάφορα αρτοσκευάσματα, είναι και από μόνοι τους gourme. Και για όσους δεν κατάλαβαν μιλάω για τα αγαπημένα μου, τα θεικά μανιτάρια, που πριν από τριαντα χρόνια ήταν σχεδόν άγνωστα, τουλάχιστον στον Έλληνα καταναλωτή. Από τα κοινά, μέχρι τα portobello, τα πλευρώτους και την εξεζητημένη τρούφα, φρέσκα, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα είναι έτοιμα να προσφέρουν στον τυχερό καλοφαγά τον πλούτο της γεύσης τους. Μαγειρεμένα με σκόρδο, κρασί, λεμόνι, γεμιστά ή απλά στην σχάρα, τριμμένα πάνω σε foie gras ή μακαρονάδες, μέσα σε σάλτσες ή ωμά σε σαλάτες, σε ριζότο ή ακόμη και φρικασέ σε αντικατάσταση του κρέατος, τα μανιτάρια δίνουν μια πλειάδα διαφορετικών γεύσεων. Απολαύστε τα με όποιο τρόπο μπορείτε και θέλετε, και αφήστε τα να σας οδηγήσουν σε καινούριες γευστικές εμπειρίες!

No comments: