2.14.2011

Καβουρμάς με αυγά γιουβετσάκι



Κάτι εύκολο και γρήγορο με μοναδική γεύση, που μπορεί να συνοδευτεί από λαχανικά ή ρύζι και να διαφοροποιήσει το απλό, αλλά για κάποιους αξεπέραστο, ομελέτα με καβουρμά. Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, ο καβουρμάς αποτελείται από κομμάτια βραστού κρέατος, βοδινού και πρόβειου, μαζί με τον συμπυκνωμένο ζωμό τους και διάφορα καρυκεύματα. Είναι ονομαστό ελληνικό προϊόν, είναι ιδιαίτερα γνωστός της Θράκης, και μαζί με τις πηχτές, μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στις ευρωπαϊκές τερρίνες που τα τελευταία χρόνια έγιναν μόδα. Εδώ τον έφτιαξα απλά, τοποθετώντας τον μέσα σε μικρά γιουβετσάκια, και προσθέτοντας ένα αυγό και λίγο φρέσκο βούτυρο (καλά όχι και πολύ λίγο!), και αμέσως στον προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για κανένα εικοσάλεπτο. Σας παροτρύνω όμως, για να αποκτήσει κάποια υγρασία να προσθέσετε και διάφορα λαχανικά, όπως πιπεριές σε διάφορα χρώματα, κολοκυθάκι, και άλλα, σε μικρά κομματάκια.
Απλά θεϊκό!

No comments: