Σαλάτα με ωμό κολοκυθάκι / Raw zuchini salad

Είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι που ζει την ζωή των ονείρων μου. Τα μαζέψανε και πήγανε να ζήσουν ίσως στην ομορφότερη πόλη της ομορφότερης περιοχής της Ελλάδας! Τα Χανιά της Κρήτης! Μας λείπουν, αλλά σημασία έχει ότι αυτοί περνάνε καλά και ας τους βλέπουμε πια σπάνια! Ο Γιάννης και η Ζαχά. Η Ζαχά και ο Γιάννης. Από την Ζαχά λοιπόν, μία εξαιρετική μαγείρισσα με φινέτσα (είμαι σίγουρη ότι μαγειρεύει φορώντας τα Van Cleef & Arpels της) και μεράκι, έρχεται μια συνταγή σαλάτας που δεν έτυχε να συναντήσω πουθενά. Επειδή λοιπόν την πεθύμησα, την φτιάχνω αμέσως και ας κολακεύεται ακόμη πιο πολύ από την ζέστη του καλοκαιριού, που την μετατρέπει στο απόλυτο must.

4 μέτρια πράσινα κολοκυθάκια
1μάτσο μαϊντανό
1 μάτσο άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Χυμό από δύο λεμόνια,
έξτρα παρθένο λάδι,
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο φαρδύ μέρος του τρίφτη και τα αφήνουμε μία ώρα να στραγγίξουν το νερό τους
Σε ένα μπολ έχουμε ψιλοκομμένα τον μαϊντανό τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το λαδολέμονο καλά με το αλάτι και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και τρίβουμε από τον μύλο μαύρο πιπέρια σε αρκετή ποσότητα ή εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο tabasco.
Θα ξετρελλαθείτε!

They are my favorite couple living my dream life. They gave up everything and moved to, possibly, the most beautiful town of the most beautiful place of Greece. Chania in Crete. Giannis and Zaha. Zaha and Giannis. The following recipe comes from Zaha, who not only is an excellent cook she is also an elegant one (I am certain she wears her Van Cleef and Arpels while cooking). It is a great salad, that I never found and ate elsewhere, and though it is a summer salad I missed it and decided to make it. So here it is:

4 medium sized zucchinis
A bunch of parsley
A bunch of dill
4 fresh onions
Lemon juice from 2 lemons
Extra virgin olive oil
Salt
Pepper

We slice (very thin) the zucchini and leave them in a strainer for at least an hour to drain their water. In a bowl we cut in very small pieces the dill, the parsley and the onions. We add the zucchini and make the mixture of olive oil and lemon juice as thick as we can. We mix everything very well after adding salt and at last we put fresh pepper or Tabasco.

Comments

svensken said…
Ευχαριστούμε πολύ για τα πανέμορφα λόγια σου....τόσο όμορφα λόγια όσο και τα παιδιά σας.....Ζαχά-Γιάννης
Taste Advisor said…
Καλημέρα!
Εξαιρετική πρόταση, το κολοκύθι ωμό αν το σκεφτείς μοιάζει με το αγγούρι αρκετά στη γεύση.
Το δοκίμασα στην Αμερική, μαζί με ωμό μπρόκολο και κουνουπίδι σε σαλάτα και το αποτέλεσμα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Πέρνα από το μπλόγκ μου 100στή μου αναγνώστρια, έχεις έκπληξη!
Vita said…
Χρησιμοποιώ πολύ συχνά ωμό κολοκυθάκι στις καλοκαιρινές μου κυρίως σαλάτες. Πολύ ωραία η πρότασή σου!
soti said…
Σε ευχαριστώ πολύ vita.
Τώρα που ελπίζουμε να μπει το καλοκαίρι, θα την φτιάχνουμε συχνότερα
πολυ ωραια η σαλατα. Εμεις φτιαχνουμε και σπαγγετι απο ωμο κολοκυθακι με σαλτσα ντοματα και τριμμενο κασιους και ειναι μούρλια!
soti said…
Δυστυχώς έχω τρελή αλεργία στους ξηρούς καρπούς και δεν μπορώ με τίποτα να φάω την πλειοψηφία τους!

Popular Posts