1.27.2011

Πίτα, χωρίς γύρο παρακαλώ! / Pita, but not with gyros please

Χθες, έφτιαξα μία εναλλακτική πρόταση, αντί της συνηθισμένης πίτα γύρου. Αφού στέγνωσα ένα κομμάτι ελιά μόσχου, και το έβρασα στην χύτρα, το έκοψα πολύ μικρά κομματάκια. Κατόπιν, έψησα κρεμμύδι στο tefal χωρίς ίχνος λαδιού, έριξα τα κομματάκια κρέατος και δύο κουταλιές κρέμα από μπαλσάμικο (το οποίο ομολογώ ότι αγόρασα κατά λάθος, και κάπου πρέπει να το χρησιμοποιήσω), τα έψησα όλα μαζί και τα έσβησα με μία κούπα από τον ζωμό που το ήπιαν ευχαρίστως, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, μαιντανό και λίγο tabasco και τα άφησα στην θαλπωρή του ζεστού αλλά σβησμένου ματιού της κουζίνας. Ανακάτεψα, εντωμεταξύ, στραγγιστό γιαουρτάκι με άνηθο (αποτίοντας φόρο τιμής στο ν αθηναϊκό γύρο, ή καλαμάκι ή... τέλος πάντων καταλάβατε), το άλειψα στις πιτούλες και πρόσθεσα το μείγμα από το tefal και έφτιαξα τα πακετάκια που βλέπετε. Μια μικρή έκπληξη για το μάτι και το στόμα!

I ‘m sure that any of you who have been in Greece are familiar with pita gyros (it is made of pork). This is quite a different version that I made yesterday evening, with beef, that I dried and boiled and cut into small pieces. I then roasted onion on a tefal pan and added the small pieces of meat, adding also two spoons of balsamic cream (that I bought by accident, so I have to use someway), some parsley, salt, pepper and a bit of Tabasco, and I left everything in the warmth of the pan to retire, until I mixed some yogurt with dill. I then put the yogurt in the pies (like the Athenian pita gyros or kalamaki or whatever) and added the meat mixture. I made these small packages that were pleasant to see, as well as taste!

3 comments:

Betty's Cuisine said...

και... γεννηθήτω σουβλάκι απείρως νοστιμότερο και κυρίως υγιεινότερο από τα αγοραστά! :)

Αγγελικη Ν said...

Ωραιότατο! Eυχαριστώ για την ιδέα!
Καλό μήνα να έχουμε!

soti said...

ναι ναι καλό μήνα και σε ευχαριστώ πολύ!