1.04.2011

Ήταν όλοι καλεσμένοι την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Και όταν λέμε όλοι εννοούμε μανούλες, πεθερούλες, κουνιαδούλες (σε ζεύγη φυσικά), εμείς οι τέσσερις( εγώ, ο σύζυγος και τα 2 τέκνα) και ένας πολύ καλός φίλος από την Αθήνα (ο επονομαζόμενος ΠΑΠ) που φιλοξενούσαμε.
Αυτό που βλέπετε είναι ελάφι που αφού μαριναρίστηκε σε κρασί αλάτι και μυρωδικά για 24 ώρες, τσιγαρίστηκε σε φρέσκο βούτυρο, ψήθηκε σε γάστρα στην μαρινάτα του, στολίστηκε με χουρμάδες που έβρασαν στην ίδια μαρινάτα και συνοδεύτηκε από μανιτάρια με δενδρολίβανο, είναι έτοιμο πλέον να ευφράνει με ηδονή την στοματική κοιλότητα αλλά και με πληρότητα την γαστρική.
Εκτός από αυτό υπήρχε κότσι σε κομμάτια για να μην ταλαιπωρούνται οι καλεσμένοι:

και συνοδευτικά πατάτες βραστές με κρεμμύδι και μαϊντανό:

και ρύζι με κουκουνάρι
λίγα από τα συνοδευτικά (για να μην μπω σε πολλές λεπτομέρειες) ήταν τα αλλαντικά τα οποία συμπεριλάμβαναν και λουκάνικο ΜΙΡΑΝ (αλλά για αυτά θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση) τα τυριά (στα οποία πάντρεψα το μανούρι και το μεσσηνιακό ταλαγάνι με το μαλακό brie και τους χαρακτηριστικούς κατσικίσιους κορμούς) και τέλος πάπια φιλεταρισμένη στην οποία έτριψα χοντρό πιπέρι και αλάτι και ράντισα με λαδολέμονο:

Τελικά , όμως, πέρα του ότι ήταν από τα πιο πλούσια τραπέζια που έκανα, το σημαντικό είναι ότι: πρώτον τα κατάφερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το μεσημέρι γυρνούσα στα μπαράκια (local, friends,ταξίδι) και έφτασα στο σπίτι μετά τις επτάμισι ενώ το τραπέζι ήταν στις 10, και δεύτερον ότι πέρασα υπέροχα με την οικογένεια μου και ειδικά με τον Γ και τα παιδιά μου. Να έχουμε όλοι μια πολύ καλή χρονιά σε πείσμα των καιρών... και χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν.

1 comment:

g_pap said...

Ήταν όλα υπέροχα!!!