Ψωμί ή Focaccia;


Αλεύρι, αλάτι, μαγιά, λάδι, ελάχιστη ζάχαρη (για να έχουν κάτι να φάνε οι μύκητες πως θα βγάλουν τα αέρια;), και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να δέσει η ζύμη, και η focaccia είναι έτοιμη. Είναι πανεύκολη, έχει περιθώρια για φαντασία και δημιουργία και ταιριάζει με όλα. αφού την αφήσετε στο ταψί να φουσκώσει (ένα δίωρο θα το χρειαστεί τουλάχιστον) την λαδώνετε, τρυπάτε κατά τόπους με πιρούνι και προσθέτεται από πάνω ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Από τα κλασικά χοντρό αλάτι και δενδρολίβανο, μέχρι την ελληνική γεύση της ρίγανης, την πικάντικη του κρεμμυδιού, την καλοκαιρινή της ντομάτας, την παχυντική της παρμεζάνας και την ριψοκίνδυνη της φέτας και του σκόρδου.
Η δικιά μου έχει φρέσκια ντομάτα δενδρολίβανο και χοντρό αλάτι, και την τρώω μοναχούλα ή παρέα με τυράκι! Καλή σας όρεξη!!!

Comments

kitchenStories said…
Μου αρέσει το λεπτό της ζύμης. Τα αρώματα και τα χρώματα...Και το κείμενό σου!

Καλή Πρωτοχρονιά!
xxx

Popular Posts