12.04.2010

...και επιστροφή στην Ελλάδα...
Επιστρέψαμε, λοιπόν, και για να μην ξεχνιόμαστε, είπα να κάνουμε αποτοξίνωση από όλα αυτά τα σούσι, στρείδια, αντιλόπες και γαζέλες και λαγούς που καταναλώσαμε στην Αγγλία, και για να μην παίρνουν τα μυαλά μας πολύ αέρα, να ετοιμάσω κάτι βασικά ελληνικό.

Εντάξει, το παραδέχομαι, με καναδυό παραλλαγές. Ναι, αυτό που νομίζετε είναι... ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ. Ακολούθησα εύκολα και γρήγορα τα παρακάτω βήματα, και σας το λέω ειλικρινά ήταν τα καλύτερα σουβλάκια που έφαγα, εκτός από του Αγίου Πρόδρομου στην Χαλκιδική ίσως. Έβγαλα τα σουβλάκια από την κατάψυξη και τα ξεπάγωσα, άναψα την τοστιέρα στο τέρμα και την άφησα να κάψει, ενώ εντομεταξύ έφτιαξα την coleslaw που μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερη ανάρτηση μου.

Μόλις έκαψε η τοστιέρα έβαλα πάνω τα σουβλάκια αλατισμένα και πασπαλισμένα με ρίγανη και έστυψα και από πάνω τους ένα λεμόνι (το λατρεύω σε υπερθετικό βαθμό) και τα γυρνούσα σιγά σιγά όποτε καταλάβαινα ότι γίνονταν από την μεριά που ήταν. Το πάνω μέρος της τοστιέρας το προσάρμασα ώστε να μην ακουμπάει τα σουβλάκια, να λειτουργεί δηλαδή περίπου σαν grill. Όταν τα γύρισα για τελευταία φορά, έβαλα από δίπλα χοντρές φέτες τυρί φέτα, στο οποίο έριξα μερικές σταγόνες tabasco. Είχα πάρει και έτοιμες νοστιμότατες πίτες τις οποίες έβαλα για λίγο στην τοστιέρα, όσο αυτή κρύωνε .... και δεν σας λέω τίποτα!!!

Α! Όλα κι όλα! Ωραία τα gourmet, αλλά μην μου πείτε ότι βλέποντας την φωτογραφία δεν ξερογλείφεστε λιγάκι!
Και για να μην ξεχνιόμαστε, κυκλοφόρησα έναν μικρό οδηγό, και όταν λέω μικρό το εννοώ, για τα κρασιά. Μπορείτε να τον αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία κοντά σας μιας και το θέμα έχει την τιμητική του μέρες που είναι, και να τον κάνετε δώρο ή να τον βάλετε στο καλάθι με τα κρασιά! Κυκλοφορεί μαζί σας στα εστιατόρια και τις κάβες μέσα στην τσέπη του σακακιού σας. (Πως να "σκοτώσετε" τον sommelier σας από την Σωτηρία Στράτη και τις εκδόσεις Ζήτη)

2 comments:

kitchenStories said...

Καλώς ήρθες!
Το κέρασμα για την επάνοδο λαχταριστό και άριστα μαγειρεμένο!

Ελπίζω να βρω εύκολα τον οδηγό, που είμαι σίγουρη,
θα "σκίσει"!

xxx

soti said...

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!!! Καλά εσύ αυτά τα τέλεια γλυκά πότε προλαβαίνεις να τα κάνεις; Ειδικά αυτές οι τυραμισού μπαλίτσες... τις βλέπω και ξερογλύφομαι...