ΜΕΓΑΣ...είναι ο οίνος...


Έχει και το όνομα, έχει και τη χάρη. Ένα κρασί που παντρεύει το ελληνικό Αγιωργίτικο με το γαλλικό Cabernet Sauvignon (σε αναλογία 80%-20%), δημιουργώντας μία σύνθεση με αξιώσεις. Ένα μεγάλο κρασί με στιβαρό σώμα και ευδιάκριτη οξύτητα που διαθέτει πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, αλλά και βουτύρου και βανίλιας, ευθαρσώς παραπέμποντας στο πέρασμα από βαρέλι. Μου αρέσει με μανούρι και άλλα μαλακά τυριά, αλλά και με μαγειρευτό χοιρινό. Δυστυχώς έχω το κακό συνήθειο να μην μου χρειάζεται πάντα το φαγητό για να απολαύσω ένα κρασί, ενώ το αντίθετο δεν ισχύει ποτέ: χρειάζομαι πάντα κάτι καλό για να αναδείξω ένα πιάτο αλλιώς νιώθω το τελευταίο να κουτσαίνει. Το συγκεκριμένο πάντως, είναι σίγουρα από τα (πραγματικά) λίγα αγιωργίτικα που μου αρέσουν. Αλλά και ο ίδιος ο παραγωγός πιστεύω ότι διαθέτει από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες σε τιμές και ποιότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα, και αυτό θεωρώ ότι (τουλάχιστον) είναι ειλικρινές. Ένα κρασί λοιπόν για όλες τις περιπτώσεις. Στην υγειά σας!

Comments

Popular Posts