Ψητό χοιρινό κατσαρόλας και γάστρας


Αυτό το αγόρασα με την ειλικρινή πεποίθηση ότι ήταν ρολάκι. Ήταν τυλιγμένο ωραιότατα με αυτό το κλασσικό κόκκινο δίχτυ που τυλίγουν τα ρολά για να διατηρήσουν το σχήμα τους, οπότε υπέθεσα απλά το αυτονόητο.
Τώρα ως λάτρης της τέχνης του ξεκοκαλίσματος, δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε κιόλας η αποκάλυψη του οστού κατά την πρώτη φάση του μαγειρέματος! Ακολούθησα λοιπόν τον εξής δρόμο: Τσιγάρισα το κρέας σε ΦΡΕΣΚΟ βούτυρο. Το έσβησα με κρασί, λίγη Ντιζόν, λίγο λεμόνι, και έβαλα και μία σκλήθρα σκόρδο και το άφησα να σιγοβράζει, προσθέτοντας όποτε χρειαζόταν λίγο νεράκι. Τώρα, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι όπου γράφω "λίγο" βάζω πολύ, και αυτά που γράφω για "λίγο" είναι για τα μάτια του κόσμου, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Μετά από περίπου 40 λεπτά μετέφερα όλο το περιεχόμενο μέσα σε μία μικρή γαστρούλα, το αλατοπιπέρωσα και το άφησα να βράσει στο ζουμί του στους 180 για καμιά ώρα. Βγάζοντας το έριξα λίγο αλεύρι στο ζουμάκι και μαγικά το μετέτρεψα σε σάλτσα. Το φάγαμε αμέσως εγώ και ο Γ. Είχαν πάει και τα παιδιά για ύπνο... ήτανε και μικρό...Τέλος πάντων καλά που έμεινε και το κοκαλάκι.

Comments

Anonymous said…
Πάρα πολύ ωραίο!!!

Popular Posts