10.06.2010

Κρέπες; Κανελλόνια; ή απλά αράβικες πίτες;


Όσο σκέφτομαι πως πέρασα την Κυριακή μου, ανακαλύπτω ότι από τις 8.30 το πρωί, μέχρι και τις 14.00 μαγείρευα συνεχώς. Σε αυτόν τον μαραθώνιο μαγειρικής οδήγησε το ότι ήθελα να βγάλω και άλλες φωτογραφίες, καθότι δηλώνω πρόσφατα ερωτευμένη με την καινούρια μου DSLR, αλλά και άλλα μεμονωμένα και τυχαία γεγονότα.
Για παράδειγμα το επόμενο πιάτο δεν σκόπευα να το μαγειρέψω, τουλάχιστον εκείνη την ημέρα. Είδα όμως ότι η ημερομηνία λήξης σε ένα πακέτο με μεγάλου μεγέθους αραβικές πίτες ήταν για την επομένη, οπότε αναγκαστικά σκαρφίστηκα τα παρακάτω:
Βρήκα ότι κασέρι είχε μείνει από το brunch και το έτριψα. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα μανούρι, κρητική γραβιέρα και μετσοβόνε. Έτριψα επίσης μερικές φέτες ζαμπόν και όλα αυτά τα έδεσα με τρία αυγά.
Μοίρασα το μείγμα στις πίτες τις τύλιξα και τις έβαλα στο pyrex που είχα λαδώσει, ενώ από πάνω έριξα μία κρέμα γάλακτος και το έψησα στους 180 για καμιά ώρα. Δεν έβαλα καθόλου αλάτι, αφού τα τυριά και το ζαμπόν είναι από μόνα τους αρκετά αλμυρά, και όταν το έβγαλα από τον φούρνο το έκοψα κόντρα. Είναι λίγο βαρύ αλλά ταιριάζει φοβερά με κόκκινο κρασί, και ειδικά ξινόμαυρο, ή Cabernet. Καλή μας όρεξη!

No comments: