Φασουλονταβάς


Σήμερα το πρωί που είπα την λέξη αυτή σε μία φίλη την "Μαριγώ", απόρησε. Και μετά απόρησα και εγώ. Πρώτη φορά την άκουγε και γι' αυτό, ναι, επεξηγώ ότι είναι τα φασόλια γίγαντες στον φούρνο. Αυτά όμως τα λέγανε ελέφαντες (άκου τώρα!), ήταν 500gr. και τα άφησα, όπως βλέπετε όλη τη νύχτα στο νεράκι, το οποίο το πρωί το άλλαξα.
Επειδή, γενικά, στο φαΐ μου αρέσουν οι πληθωρικές γεύσεις, παρέκκλινα λίγο της συνταγής. Και εξηγώ: αντί για δύο μέτρια κρεμμύδια 'έβαλα τρία μεγάλα, αντί για ένα καρότο έβαλα τρία (και θα έβαζα τέσσερα, αλλά τελευταία στιγμή το λιμπίστηκα και το έφαγα), αντί για μία πιπεριά έβαλα τρεις, αντί για δύο ντομάτες έβαλα ένα βάζο φρέσκο τοματοχυμό της μανούλας μου, και όσο για το σκόρδο...βλέπετε τις σκλήθρες

Αφού τα έβρασα για δυόμισι ώρες τα έβαλα στο ταψί μου, ανακάτεψα αλάτι, πιπέρι, μία κούπα ελαιόλαδο και μπόλικο μαϊντανό, και το αποτέλεσμα απλά θεϊκό!

Comments

Popular Posts