Ψητό στη λαδόκολλα

Είχα πολύ καιρό να το κάνω και ποτέ με αυτήν την παραλλαγή. Αλλά ευτυχώς η επίσκεψη ενός φίλου από την Γερμανία μας έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Πήρα μπουτάκια κότας και κομμάτια ελιάς μοσχαρίσιας και τα μαρινάρισα σε κόκκινο κρασί, κρεμμύδι, σκόρδο, δενδρολίβανο, λεμόνι, μουστάρδα και χοντρό πιπέρι, για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά τα έβαλα ανακατεμένα μέσα σε λαδόκολλα με πιπεριές, καρότα, λίγο βούτυρο, λίγο αλάτι και ένα φρέσκο κλωναράκι δενδρολίβανο Έμοιαζε κάπως έτσι:

Και μετά από τρεις ώρες στο φούρνο έγινε λουκούμι και όλα λιώνανε.
Το συνοδέψαμε με λευκή Τέχνη Αλυπίας, που αν και λευκό δεν είναι τόσο μυτερό, καθότι Sauvignon, και μπορεί να συνοδέψει κρέατα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Comments

Popular Posts