9.27.2010

Τάρτα μήλου


Το Σάββατο που πέρασε έφτιαξα για πρώτη φορά τάρτα και αυτό χάρη στο La tartine gourmande μπλογκ. Το περίεργο είναι ότι όχι μόνο ήταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά ήταν(κατά γενική ομολογία και όχι μόνο από μένα)και πολύ πετυχημένη. Να σκεφτεί κανείς ότι την φάγαμε μέσα σε μισή ώρα. Για συνταγή έκανα έναν συνδυασμό από το μπλογκ που προανέφερα και από το βιβλίο συνταγών του kitchenaid. Για την ζύμη χρησιμοποίησα:
200gr αλεύρι
100gr βούτυρο
λίγο αλάτι
νερό
στο αλεύρι και το αλάτι αναμιγνύω το βούτυρο που έχει έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αφού γίνει μπιλάκια μπιλάκια προσθέτω σιγά σιγά το νερό μέχρι η ζύμη να μπορεί να ξεκολάει από τα χέρια. Τότε την κάνω μία σφαίρα και την βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Την βγάζω, φτιάχνω μία στρογγυλή επιφάνεια πάνω σε λαδόκολλα και την τοποθετώ στην φόρμα. Ό,τι περισεύει το δίνω στα παχουλά χεράκια του γιου και της κόρης μου που το μυρίζουν πρώτα (ως γνήσιοι γευσιγνώστες) και μετά αρχίζουν να το πλάθουν μετά μανίας. Κόβω λεπτές φετούλες μήλο από πάνω, βάζω μικρά κομματάκια βούτυρο, κανέλλα και περίπου 100gr άχνη ζάχαρη.
Προαιρετικά μπορώ σε μία κουταλιά νερό πάνω σε φωτιά να λιώσω 100 gr άχνη και να το περιχύσω και αυτό. Την βάζω στο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει

No comments: